Open Source

Hoe kan ik helpen?

Door een programma uit te breiden. De broncodes zijn vrij beschikbaar. Als je een wijziging hebt gemaakt, voel je dan vrij om deze op te sturen! Als deze goed genoeg is dan komt hij hier op de site, met je eigen naam erbij! (meer info)


Search-it! (8-1-2009)

Dit programma (nog in de beginfase) is gemaakt om op een simpele manier op meerdere (nu nog maar één) zoekmachines uitgebreide zoekopdrachten uit te voeren.
Je kunt bijvoorbeeld op Google meteen naar afbeeldingen met een groot formaat zoeken. Of meteen op een specifieke site naar een bepaalde tekst zoeken.
Het programma is gemaakt met Visual Basic Express Edition 2008.
BroncodeProgrammaVeranderingen


Webbrowser (4-1-2009)

Wie altijd al een eigen webbrowser wilde maken: dit is je kans. Op dit moment maakt hij nog gebruik van de standaardwebbrowser van Visual Basic .NET, maar dit zal ooit ook aangepast worden. Voel je vrij om deze aan te passen! Misschien wordt dit nu nog zo kleine programmaatje (zeer weinig codetekens) de InternetExplorer/FireFox van de toekomst!
Ook dit programma is gemaakt met Visual Basic Express Edition 2008.
BroncodeProgrammaVeranderingen


Stopwatch (15-10-2009)

Deze simpele stopwatch is niet erg groot. Toch heeft het al de belangrijkste functie: de tijd opnemen. Voel je vrij om deze stopwatch uit te breiden met bijvoorbeeld een aftelmechanisme of iets dergelijks.
Dit programma is ook weer gemaakt met Visual Basic Express Edition 2008.
BroncodeProgrammaVeranderingen


NETCheck (17-04-2010)

Dit programmaatje zoekt alle geïnstalleerde versies van het .NET Framework op je computer op.
Het is gemaakt in Visual Basic 6, zodat het ook op oudere computers werkt.
BroncodeProgrammaVeranderingen


Wat kan ik doen

Programmeurs

Je kunt de broncodes downloaden in zip-bestanden. Gebruik programma's als alzip of 7-zip om ze uit te pakken.
Als je ze hebt uitgepakt: dubbelklik op het .sln bestandje. Visual Basic Express Edition opent nu. Als je Visual Basic Express Edition nog niet hebt gedownload, dan kun je dat hier doen.
Bewerk de code zoals je zelf wilt. Sommige dingen hoef je niet te veranderen, zoals het 'over het programma'-scherm. Deze zorg ik wel voor.
Wil je gegevens opslaan, zoals instellingen: de standaardlocatie om dingen op te slaan is %localappdata%\SanderSoft\, oftewel Environment.GetFolderPath(Environment.SpecialFolder.LocalApplicationData) & "\SanderSoft\"
Ben je klaar: Stop alle bestanden (of i.i.g. de gewijzigde) in een zipbestand en upload het op een uploadsite (zoals deze)
Stuur mij nu via het contactformulier de link EN een lijst met aanpassingen, en je naam zoals je wilt worden genoemd.

Niet-programmeurs

Wil je toch meehelpen, ondanks dat je niet kunt programmeren? Dat kan. Door bijvoorbeeld pictogrammen te ontwerpen. Of door suggesties te geven!
Volg gewoon de stappen die bij programmeurs staan!


Licentie voor de open-source software

Alle punten uit de licentie gelden hier, behalve de punten die hieronder staan. Deze gelden in plaats van de algemene punten.

2. Software bewerken

Het is toegestaan om de software te bewerken. U bent echter wel verplicht om de wijzigingen terug te sturen naar SanderSoft.

3. Broncode opzoeken

Deze software is allemaal open source, dus u hoeft de broncode niet te zoeken: u kunt het gewoon downloaden.

4. De software kopiëren

Dit is toegestaan.

5. De software verspreiden

Het is in geen geval toegestaan om de software aan derden door te geven. U mag het programma op uw thuisnetwerk of computer uitvoeren en bewerken, maar u mag het niet aan anderen doorgeven. De software mag alleen gedownload worden van het domein http://sandersoft.freehostia.com/. Heeft u het programma van een andere site, dan is deze licentie niet geldig. Verder loopt u het risico dat u een verouderde versie download.

8. Software gebruiken in eigen producties

Het programma mag gebruikt worden in eigen producten, zoals een eigen programma. U moet wel vermelden dat u deze software van SanderSoft heeft.

10. Installatiebestand

Is er niet! Pak slechts het zipbestand uit.